Venkelsalade
(uit: Holy Happy Belly)
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 venkelknol
- 1 komkommer
- 200 gram sugarsnaps
- 1 rijpe granaatappel
- 2 EL amandelen
- 3 EL olijfolie extra vierge
- sap van 1 limoen
- 2 EL fijngehakte dille, plus extra takjes voor de garnering
Zo maak je het:
- Verwijder de topjes en het kontje van de venkel. Houd de takjes apart voor de garnering. Snij de knol doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de twee helften in flinterdunne plakjes met een goede dunschiller of een mandoline.
- Schaaf of snij de komkommer in flinterdunne plakjes.
- Kook de sugarsnaps in 1 minuut in kokend water. Giet ze af en spoel ze onder koud water af.
- Snijd de granaatappel overlangs doormidden. Houd een helft met het snijvlak naar beneden in een diepe kom en tik met een houten lepel rondom op de schil van de granaatappel. De pitjes zullen er vanzelf uitvallen. Doe de pitjes in een zeef en vang het sap op. Je het 2-3 eetlepels van het sap nodig. Verwijder de witte velletjes van de pitjes en zet het even apart.
- Rooster de amandelen in een hete koekenpan in 3 minuten op middelhoog vuur totdat ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een bord en hak ze grof.
- Meng voor de dressing de olijfolie met het limoensap, het granaatappelsap en de fijngehakte dille. Klop alles met een garde goed door.
- Meng de venkel en de komkommer in een grote schaal. Verdeel de sugarsnaps erover en giet er vervolgens de dressing overheen. Garneer met de amandelen, achtergehouden dille takjes en granaatappelpitjes.
Smulze!