Recept: Rode bieten dahl

Liese Schram

Rode bieten dahl met geroosterde rode bietjes

(ingrediënten voor 2 personen): 

 

175 g rode linzen, gewassen
4 middelgrote bietjes
1 EL verse gember, geschild en fijngehakt
2 tl korianderzaad
2 tl garam masala
1 tl kurkuma
1 mespuntje asafoetida
15 g bladpeterselie
Ghee, om in te bakken

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Schil twee bietjes en snijd elke biet in 8 partjes (de andere twee bieten gaan door de dahl). 

Besprenkel deze met olie en leg ze in een ovenschaal of op een plaat met bakpapier in de oven voor zo’n 45 minuten.

Nu kun je de Dahl maken:

Verhit de ghee in een soeppan, doe de korianderzaad erbij en bak dit 1-2 minuten. Voeg dan de kurkuma, garam masala en asafoetida toe, roer door. Doe de gember erbij en fruit even aan. 

Doe de linzen in de pan en giet er ½ liter water bij. Breng dit aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur zachtjes.

Schil intussen de bieten en rasp deze grof.

Voeg de bietjes toe en eventueel nog wat extra water. Laat nog 10 minuten zachtjes koken.

Hak ondertussen de peterselie grof.

Breng de dahl op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. 

Houd een deel van de peterselie apart voor de garnering, roer de rest door de dahl.

Schep de dahl in kommen of een diep bord. Garneer met de peterselie en de geroosterde bietjes uit de oven.

Serveer de dahl met quinoa of basmatirijst. Een chapati is hier uiteraard ook heel lekker bij!

Benieuwd naar meer recepten?
Dan is onze receptenbundel vast wat voor jou!